Andreas Gursky. La magnitud del capitalisme.
ANDREAS GURSKY
Artista nascut a Leipzig, Alemanya, l'any 1955. Va formar-se entre la Universitat d'Arts Folkwang d'Essen, i l'Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, a la qual encara exerceix de professor d'arts Liberals.
Gursky és un fotògraf que es caracteritza per imatges de paisatges colossals que tot i les seves dimensions, estan centrades en la infinitud de detalls que contenen. Conceptualment, les fotografies giren entorn la idea de consumisme, plantegen la contradicció entre la mecanització i la natura, la digitalització i la permanència dels mitjans analògics, es tracta de posar sobre la taula el món en què vivim i les paradoxes suposa. Les imatges més conegudes de Gursky són representacions del que podríem denominar "temples" del capitalisme: la borsa, supermercats infinits, abocadors de residus...
Pel que fa a la tècnica, l'artista va començar a manipular a través d'aplicacions gràfiques les fotografies que prenia a partir dels anys noranta, les edita tant per potenciar-ne qualitats (com poden ser la definició de la imatge, saturació, contrast, etc.) i així reforçar la idea de la imatge com a un tot, com a la vida real, on no hi ha parts del nostre camp visual més o menys definides, i també per ajuntar de manera digital diverses imatges creant composicions monumentals ometent o bé afegint fragments de les fotografies per tal de manipular-les i reforçar la mirada freda que presenta envers el capitalisme.
Comentarios
Publicar un comentario
Gracias por hacer comentarios, estás colaborando en el aprendizaje del grupo.